Provence-i csirkemellcsíkok

A csirkemelleket csíkokra vágjuk, megszórjuk sóval, borssal, összeforgatjuk mustárral. Körülbelül egy órát hagyjuk állni, de betehetjük egy éjszakára is a hűtőbe, akkor másnap csak főzni kell. Kevés zsíron átpirítjuk a csirkemellcsíkokat, felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje. Rászórjuk a zöld fűszereket, és fedő alatt puhára pároljuk.

Ha a hús megpuhult, belereszeljük a vöröshagymát. Kikeverjük csomómentesre a lisztet a rizsfőzőtejszínnel, és az ételbe keverjük. Összeforraljuk, majd kóstoljuk, szükség szerint sózzuk, borsozzuk. Frissen kifőzött durumtésztával tálaljuk.

 

A receptet Fésűsné Gárdonyi Georginától kaptuk.

Csirkemellcsíkok rukkolapesztóval, spárgával és újburgonyával

kaloria 320 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink