Pudingos-tejfölös sütemény

Pudingos-tejfölös sütemény

A tejet felfőzzük a 2 csomag pudingporral és 10 evőkanál
cukorral. A tojások sárgáját kikeverjük a 25 dkg cukorral,
beletesszük a sütőporral elkevert lisztet, az olajat,
1 dl vizet és a tojások felvert habját. A tésztát kétfelé osztjuk, a felét beleöntjük egy 25 x 35 cm-es kivajazott, kilisztezett tepsibe. A másik felébe belekeverjük a kakaóport, és ezt belecsurgatjuk a fehér tésztába. Ezután egyenletesen rákanalazzuk a tetejére a még forró pudingot, majd a tésztát előmelegített, 190 fokos sütőbe tesszük. Körülbelül 10 percig sütjük így, majd visszavesszük 150 fokra a sütőt, s további 1 órát sütjük. Ekkor beleszúrunk egy tűt, s ha már nem ragad rá a tészta, elkészült a sütemény.
Közben a tejfölt kikeverjük a porcukorral, s a megsült,
még forró tészta tetejére öntjük. A tetejét megszórjuk fahéjjal. Hagyjuk kihűlni, majd 4 órára a hűtőbe tesszük. Hidegen a legfinomabb.

kaloria 360 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.