Puliszka gombával gazdagon
A kukoricadarát átszitálom, majd vízzel és két teáskanál
sóval közepesen sűrű puliszkát főzök belőle. Egy nagyobb
tepsi aljára terítem, és 150 fokon kb. 20 percig sütöm.
Közben elkészítem a feltétet: egy kevés kukoricaolajon
megpirítom a felkockázott vagy nagyobb darabokra szelt
gombát egy ugyancsak nagyobb kockákra vágott vöröshagyma társaságában, sóval, frissen őrölt zöld borssal és apróra vágott petrezselyem zöldjével ízesítem. Mindezt a puliszkán szétterítem. A tetejére rakom a felszeletelt paradicsomot és a kockákra vágott paprikát. Reszelt sajttal megszórva még kb. 15 percig sütöm 180 fokon. Az elkészült ételt téglalapokra vágva kínálom, friss tejföllel meglocsolom, és petrezselyemlevéllel díszítem.