Puliszkatorta

Puliszkatorta

Másfél liter forrásban lévő vízbe csorgatjuk a kukoricalisztet. Jó csipet sót teszünk bele. Legalább fél óráig főzzük, kavargatjuk, majd állni hagyjuk. Közben
a tojásfehérjéket a porcukorral jó sűrűre dörzsöljük. A szilvalekvárt a tejföllel feltörjük (a lekvár állaga szerint adjunk hozzá több-kevesebb tejfölt). A középmeleg
puliszkát kiborítjuk a gyúrótáblára. Éles késsel (néha könnyebben boldogulunk erős cérnával vagy damillal) három kör alakú lapra szeljük. Az első lapra szilvalekvárt húzunk. Erre puliszkalap, majd megint lekvár jön rá. A tetején feltétlenül puliszkának kell lennie. A felső lapot ízlés szerint tetszőleges formában díszíthetjük a porcukormázzal.

kaloria 260 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.