Pulykacomb betyárosan
A megmosott pulykacombot szárazra töröljük, porcelán- vagy üvegtálba tesszük, és ráöntjük a páclevet. Lefedjük, majd 2-3 napra a hűtőszekrénybe tesszük. A húst kivesszük a pácból, megtöröljük, és megkenjük őrölt borssal, majoránnával, pirospaprikával és sóval elkevert fűszeres olajjal. A tetejét betakarjuk füstöltszalonna-szeletekkel. Kiolajozott tepsibe fektetjük, egy kis vizet öntünk alá, és lefedjük fóliával. Közepesen meleg sütőben puhára sütjük, közben a pecsenyelével locsolgatjuk. Amikor a hús megpuhult, levesszük a fóliát, és ropogós pirosra sütjük a tetejét. Párolt rizzsel és idénysalátával adjuk az asztalra.
Pác
A pácléhez a megtisztított hagymát és a sárgarépát felszeleteljük, a zellert cikkekre vágjuk. Az ecetet felengedjük fél liter vízzel, beletesszük a fűszereket és az összevágott zöldségeket, majd felforraljuk és kihűtjük.