Pulykagombóc sóskamártással és vajas burgonyával

A vöröshagymát finomra vágjuk, a fokhagymát áttörjük. Kevés zsiradékon megdinszteljük a vöröshagymát. Keverőtálba tesszük a darált pulykahúst, hozzáadjuk a ledarált (aprítógépben felaprított) nyers répát, az áttört fokhagymát, az egész tojást, a morzsát, sóval, borssal, borsikafűvel, köménnyel ízesítjük. Hozzárakjuk a kicsit hűlt párolt vöröshagymát is, jól összedolgozzuk. Gombócokat formázunk a masszából. Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk, és 170 fokos sütőben 40 perc alatt megsütjük.

Közben elkészítjük a mártást. Egy lábasban megolvasztjuk a vajat, rászórjuk a lisztet, átkeverjük, felöntjük a zöldségalaplével és a tejjel, sűrűre főzzük. Beletesszük a megtisztított friss (vagy a felengedett fagyasztott) sóskát, és két percig főzzük. Sózzuk, cukorral ízesítjük. Hozzáadjuk a tejfölt, és botmixerrel pürésítjük.

A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk, sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, összeforgatjuk a vajjal, pici sóval és őrölt fehér borssal fűszerezzük.

Sóskás burgonyafőzelék édesköménnyel, buggyantott tojással

 

kaloria - CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.