Sóskás burgonyafőzelék édesköménnyel, buggyantott tojással
Meghámozzuk a burgonyákat. A sima krumplit felkarikázzuk, az édesburgonyát felkockázzuk. Felrakjuk annyi vízzel főni, amennyi ellepi. Sóval, cukorral ízesítjük. Ha már kicsit megpuhult a zöldség, hozzáadjuk a sóskapürét (fagyosan is jó, de fel is olvaszthatjuk előtte). Az utolsó negyedre rakjuk hozzá a felkarikázott újhagymát és a felkockázott édesköményt. Együtt készre főzzük, végül besűrítjük a keményítővel. Egy kis fazékban fél liter vizet forralunk egy evőkanál ecettel és egy kávéskanál sóval. Ha felforrt, egyesével vagy kettesével belecsúsztatjuk a felütött tojásokat, és három percig főzzük. Szűrővel kiszedjük, azonnal tálaljuk a főzelékhez.