Pulykahússal töltött gesztenyés parajtekercs
A pulykahúst 3 cm hosszú csíkokra vágjuk, besózzuk, azután kevés zsiradékon hirtelen minden oldalán elősütjük. A finomra aprított fokhagymát egy kevés olajon megfuttatjuk, s megfonnyasztjuk rajta a megtisztított parajt. Sóval, borssal ízesítjük. A tésztát kinyújtjuk, vékonyan elterítjük rajta a fűszeres spenótot. Megszórjuk durvára aprított gesztenyével, és meghintjük reszelt sajttal. A tészta hosszanti szélén elrendezzük a pulykahús felét, megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel vagy kakukkfűvel, majd tekerünk egyet a tésztán, s jöhet a húscsíkok másik fele. Ekkor a tésztát egészen feltekerjük, a két végét behajtjuk. A tetejét megkenjük tojással, és villával megszurkáljuk, hogy a sütés során keletkező gőz eltávozhasson. 160 fokra előmelegített sütőben körülbelül 1 órát sütjük.