Forrás: Pásztor Tünde

Pulykamájjal tálalt sonkaszeletek

Pulykamájjal tálalt sonkaszeletek

Nagyobb darabokra vágjuk a megtisztított, megmosott májat. Leszárítjuk, sóval és borssal megszórjuk, ha szeretjük, teszünk rá kevés majoránnát is. Egy serpenyőben felforrósítunk kevés zsiradékot, rádobjuk a májat, és pár perc alatt rózsaszínre sütjük. (Vigyázzunk, nagyon fröcsköl sütés közben!) Ekkor levesszük a tűzrol, kiszedjük a harmadát, félretesszük. Visszatesszük a tuzhelyre, hozzáadjuk a szeletekre felkarikázott vöröshagymát. Megszórjuk a liszttel, hozzáöntünk némi húslevest (vagy vizet), és botmixerrel pürésítjük. A lereszelt sárgarépát kevés zsiradékon roppanósra sütjük, megsózzuk. A snidlinget finomra vágjuk. Megkenünk egy szelet sonkát a májas pürével, szórunk rá snidlinget. Ráteszünk egy másik szelet sonkát, simítunk rá májpürét, megszórjuk sárgarépával. Ezt ismételjük, míg telik a hozzávalókból. Tálalásnál az átlójánál félbevágjuk, s az egészben meghagyott májakat kínáljuk mellé. Pirítóssal vagy kaláccsal tálaljuk.

kaloria 400 CAL
ido 30 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink