Puncsos krémes
A tojássárgáját kikeverjük a cukorral és a margarinnal, majd összegyúrjuk a liszttel, a kakaóporral és a kevés tejben feloldott szalalkálival. A tésztát simára dolgozzuk, lisztezett deszkán 2 lapot nyújtunk belőle, majd ezeket kivajazott, kilisztezett tepsibe téve közepes lángon pár perc alatt megsütjük.
A krém felét az egyik lapra kenjük, azután a
rumban megfürdetett babapiskótát sorban lerakjuk a krémre. A babapiskóta tetejére rákenjük a maradék krémet, végül befedjük a másik lappal. A sütemény
tetejét csokimázzal leöntjük, majd egy éjszakára hűvös helyre tesszük. Csak másnap lehet szépen szeletelni, amikor a babapiskóta megszívja magát a krémmel, a csokimáz pedig kellőképpen megdermed.
Krém
A tejből, a lisztből és 2 tojássárgájából sűrű krémet főzünk, lehűtjük, és a vaníliás cukorral jól elkeverjük. A cukrot a margarinnal habosra kikeverjük, majd a lehűtött krémhez adjuk.