Puttanesca

Felül kereszt alakban bevágjuk a paradicsomok héját. Lobogva forró vízbe mártjuk fél percre, utána könnyen le tudjuk szedni a héjukat.

Egy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat. Rátesszük az apróra vágott szardellafilét, a felaprított vöröshagymát, a zúzott fokhagymát. Sózzuk és borsozzuk, és kis lángon 10-15 percig dinszteljük együtt.

Rátesszük a meghámozott, összevágott paradicsomot, és már csak addig főzzük, hogy a paradicsom átfőjön, de még darabos maradjon. Hozzákeverjük a felkarikázott olívabogyót és a kapribogyót, a legvégén pedig a durvára vágott bazsalikomot.

Kifőzzük a tésztát, rászedjük a paradicsomos alapra, jól átkeverjük, frissen reszelt parmezánnal tálaljuk.

kaloria 520 CAL
ido 35 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink