Lehártyázzuk a szüzeket, kockákra vágjuk, besózzuk. A friss zöld fűszerekből egy kis vegyes csokrot, ha szárítottat használunk, akkor pedig körülbelül egy evőkanálnyit félreteszünk a salátához, a nagy részüket pedig a páchoz fogjuk felhasználni. Egy tálba öntünk egy-két deci olajat, hozzákeverjük az összevágott zöld vagy az elmorzsolt szárított fűszereket, nagy csipetnyi őrölt pirospaprikát is vegyítünk hozzá. Beleforgatjuk a felkockázott szüzet, és hideg helyen hagyjuk állni egy fél napot.
Sütés előtt összerakjuk a nyársakat. A bambuszpálcikákat érdemes legalább negyedórára vízbe áztatni. A cukkinit és a hagymát felkockázzuk. Váltakozó sorrendben felhúzzuk mindezt a bepácolt hússal együtt. Közepesen meleg parázs felett, beolajozott rácson 10-15 percig sütjük, közben gyakran forgatjuk.
Amíg sül, összeállítjuk a salátát. A félretett zöld fűszereket egy aprítógépben összeforgatjuk bő fél deci olívaolajjal. Egy nagy salátástálban összekeverjük a lecsöpögtetett minimozzarellával és a koktélparadicsommal, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.