Mándityné Huszka Beáta (Szeged) saját fejlesztésű receptjét osztotta meg velünk. Az ötlet alapját az adta, hogy a sváb származású anyósa gyakran készített rakott savanyú káposztát (darált hússal, rizzsel). A család kedvencei közé tartozott a galuskával tálalt pörkölt is. A két étel összeházasításából született a következő, emberes finomság.
Először a szalonnát pirítjuk meg kevés zsiradékot alá téve, majd, mikor már félig kész, hozzáadunk egy fej apróra vágott vöröshagymát, és megdinszteljük. Ha elkészül a hagymás szalonna, körülbelül a kétharmadát kivesszük egy kis tálba, s rászórjuk a pirospaprikát (ez kerül majd a nokedlire). A serpenyőben visszamaradt szalonnán megdinszteljük a savanyú káposztát.
Közben egy másik serpenyőben olajat hevítünk. A darált húst hagymával, fokhagymával, sóval, borssal ízesítve megpirítjuk rajta. Egy nagy fazékban vizet forralunk, sót teszünk bele. A lisztből, tojásból, kevés sóval és annyi hideg vízzel, ami szükséges hozzá, lágy galuskatésztát kavarunk. Beleszaggatjuk a forrásban lévő sós vízbe, és 2-4 percig főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, majd az előzőleg félretett pirospaprikás-hagymás szalonnát hozzákeverjük. A kolbászt felkarikázzuk. Ezalatt elkészült a savanyú káposzta és a hús is.
Következik az összerakás. Egy tűzálló tálat vagy tepsit kevés olajjal kikenünk. Első rétegnek beletesszük a nokedlit, aztán következik a darált hús, majd a kolbász, végül a dinsztelt savanyú káposzta. A tetejét tejföllel meglocsoljuk és előmelegített (200 fokos) sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük.