Rakott tészta hússal, zöldséggel és sok sajttal

A maradék sült húst kézzel kis darabokra tépkedjük.

Bő, sós vízben kifőzzük a pennét.

Egy nagy tálban kikavarjuk a tejfölt a három egész tojással. Ízesítjük sóval, egy gerezd zúzott fokhagymával. Ha van maradék pecsenyeszaft, azt is nyugodtan belekeverhetjük.

A paprikát kicsumázzuk, apró kockákra vágjuk, az újhagymát felkarikázzuk, a sajtot lereszeljük.

Vastagon kivajazunk egy közepes méretű tepsit. Egy nagy tálban összeforgatjuk az összes előkészített alapanyagot: a kifőtt tésztát a sült hússal, az ízesített tojásos tejföllel, az összevágott zöldségekkel, valamint a lereszelt sajt felével. Ízlés szerint sózzuk.

Belesimítjuk a kivajazott tepsibe. A tetejére szórjuk a maradék reszelt sajtot, és 180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg a sajt szépen meg nem pirul a tetején. Azonnal tálaljuk, egy nagy tál friss salátával.

Tavaszi rakott tészta

kaloria 770 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.