Rakott kenyértorta

Rakott kenyértorta

A szeletelt kenyérből téglalap alakú tálcára kirakunk egy
sort. A főtt tojást és a sonkát apró kockákra vágjuk, a
sajtot megreszeljük, az újhagymát a zöldjével együtt felkarikázzuk.
Ezután következik a rétegezés: egy sor kenyér, egy sor
töltelék, megint kenyér, és így folytatjuk, amíg a hozzávalókból tart. A tetejére nem teszünk a töltelékből. Fóliával letakarjuk, és fél napig a hűtőben hagyjuk.
A hűtőből kivéve tejföllel gazdagon megkenjük a tetejét
és az oldalát, majd kidíszítjük uborkával, retekkel, főtt tojással, kockákra vágott zöld, sárga és piros kaliforniai paprikával, petrezselyem zöldjével. Szeletekre vágva tálaljuk.

Töltelék

A töltelék hozzávalóit összekeverjük, finomra
vágott kaporral és frissen őrölt borssal fűszerezzük. Fontos, hogy nem sózzuk, mert a sonka és a sajt amúgy is
sós. A tölteléket 1 órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek
összeérjenek.

kaloria 750 CAL
ido 40 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink