Rakott mákos palacsinta

Palacsintatészta

Jól dolgozzuk össze a palacsintatésztát, kis ideig hagyjuk állni, majd forró olajban a hagyományos módon süssük ki a körülbelül 12 darab palacsintát.

Töltelék

A darált mákot kevés tejben 1-2 percig főzzük, majd a tűzről levéve reszeljük bele a citrom héját, és nagyobb lyukú reszelőn az almákat. A tölteléket jól keverjük össze.

Mártás

A palacsintákat egyenként kenjük meg barackízzel, azután az elosztott máktöltelékkel. Göngyöljük össze, és csigavonalakba igazítva fektessük kiolajozott tűzálló tálba. A tojássárgáját a tejjel, a cukorral és a vaníliás cukorral keverjük simára, ezzel a mártással öntsük le. Közben a fehérjét verjük kemény habbá, ízesítsük egy fél citrom levével meg egy evőkanál barackízzel. A habot simítsuk a
palacsinta tetejére. Alacsony hőmérsékleten süssük, melegen tálaljuk.

kaloria 440 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink