Rakott puliszka

Rakott puliszka

A vizet feltesszük forrni egy kiskanál sóval. Amikor felforrt, beleszórjuk a kukoricadarát, és lassan, kevergetve, a legalacsonyabb lángon 5-8 percig főzzük. Amikor elkészült, félretesszük, és hagyjuk, hogy jól megduzzadjon, „kidegedjen”.
Egy tepsit vagy tűzálló tálat kikenünk mangalicazsírral, és elkezdjük rétegezni a puliszkát: egy sor puliszkára egy sor reszelt sajtot teszünk, minél többfélét, annál jobb lesz. A végén a tetejére sajt kerüljön. A puliszkát 160-180 fokos sütőben körülbelül 40 perc alatt ropogósra sütjük. Sült szalonnakockákkal és lilahagyma-karikákkal
megszórva tálaljuk. Egy pohár tejjel vagy kefirrel kitűnő, laktató vacsora.

kaloria 610 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink