Bedörzsöljük a húst a fűszerekkel: sóval, frissen darált fekete borssal, őrölt köménnyel, zúzott fokhagymával. Minden szeletet becsavarunk egy-egy szelet baconbe.
Meghámozzuk a krumplit, félcentis karikára felvágjuk. Kizsírozunk egy tepsit, kirakjuk az alját a felkarikázott burgonyával, enyhén megsózzuk. Ráfektetjük a baconbe csomagolt tarjaszeleteket. A kápiapaprikák végét levágjuk, kiszedjük a csutkát és a magokat, a paprikát vékony csíkokra karikázzuk, és a hús közé dugdossuk a darabokat.
Fél deci zsiradékot megolvasztunk, ráöntjük a rakottas tetejére. Alufóliával szorosan lezárjuk. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 2-3 órán át pároljuk.
Kivesszük a sütőből, levesszük róla a takarást. Ha már elég puha a hús, akkor felemeljük a sütő hőmérsékletét, és nagyon kicsit rápirítunk. Házi savanyúság és friss, ropogós kenyér jár mellé, azzal tudjuk a finom szaftot kitörölgetni.