Rántott csirkecomb és -szárny

Feldaraboljuk a húst. A combokat félbevágjuk, majd a felsőcombot hosszában még kettő darabba vágjuk, az egyik egy csontos, a másik egy csont nélküli rész lesz. Az alsócombot egy-két helyen mélyen bevágjuk. Így sokkal könnyebben át fog sülni, nem lesz véres a sütés után a csontnál.

A csirkeszárnyakról levágjuk a szárnyvégeket, azokra most nem lesz szükség (belefőzhetjük valamilyen levesbe, jó ízt ad neki).

A húsdarabokat először sózzuk, borsozzuk, majd vékonyan belisztezzük, utána megforgatjuk a habosra felvert tojásban, végül pedig a morzsában. Közepesen forróra melegítjük az olajat egy nagy serpenyőben. Óvatosan belerakjuk az első adag húst (annyit, amennyi kényelmesen elfér benne), rátesszük a fedőt, és közepes lángon körülbelül tíz percig sütjük, míg meg nem pirul az alja. Ekkor levesszük a fedőt, megfordítjuk a húsokat, és most már fedő nélkül addig sütjük, míg az alja meg nem pirul. Papírtörlőre szedjük, hogy leitassuk a felesleges zsiradékot.

Kolbászos töltött csirke sült főtt krumplival

 

kaloria 590 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.