Leszűrjük a mozzarellát, szárazra töröljük. Lisztbe, felvert tojásba, majd morzsába forgatjuk, utána betesszük a fagyasztóba 15-20 percre. Egy jó nagy serpenyőben bő zsiradékot forrósítunk, beledobjuk a fagyos golyókat, és időnként megforgatva, egy-két perc alatt pirosra sütjük.
A krumplit meghámozzuk. Mindegyik aljából levágunk egy szeletet, hogy stabilan álljanak. Mindegyiket nagyon sűrűn bevágjuk keresztben. Kiolajozott tepsire rakjuk.
Olvasztott vajjal lekenjük kívülről és a nyílásokat is. Egy tálban összekeverjük a reszelt parmezánt egy teáskanál fokhagymaporral, egy teáskanál füstölt paprikával, sóval, egy csipetnyi szárított bazsalikommal. Beleszórjuk a nyílásokba. Közétesszük a fokhagymagerezdeket.
Meglocsoljuk olívaolajjal, 200 fokos sütőben háromnegyed óra alatt megsütjük.