Rántott padlizsán mozzarellás uborkasaslikkal

Rántott padlizsán mozzarellás uborkasaslikkal

A zöldségeket alaposan megmossuk. A padlizsánokat meghámozzuk, centi vastagra szeleteljük, és besózzuk. A kígyóuborkákat is meghámozzuk, majd a mozzarellával egyetemben egyenlő vastagságúra felkarikázzuk, és felváltva – saslikszerűen – fapálcikára húzzuk. Az olívaolajat a citromlével, két csipetnyi sóval és kevés borssal összekeverve dresszinget készítünk, amelyet a saslikokra öntünk. Tálalásig abban hagyjuk őket, néha visszakanalazva rájuk a lefolyt keveréket. A tejfölt a felmelegített mézzel összekeverjük. Olajat hevítünk egy serpenyőben egy kevés vajjal, körülbelül három az egyhez arányban. A tojásokat felverjük. A padlizsánokat először lisztbe, azután tojásba, végül morzsába forgatjuk, majd a szeleteket a forró olaj-vaj keveréken aranyszínűre sütjük mindkét oldalukon. A kész padlizsánokat enyhén borsozzuk, és ha szükséges, még sózzuk egy keveset. Frissen tálaljuk. Négy-öt padlizsánkarika mellé teszünk egy-egy saslikot, és egy nagy evőkanál mézes tejfölt, amelynek a tetejére hangyányi borsot szórunk.

kaloria 910 CAL
ido 20 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.