Rebarbarás lepény

Összegyúrjuk a lisztet, a sütőport, a cukrot, a tojást és a vajat három evőkanál hideg vízzel. 30 percig hűtőszekrényben pihentetjük. Közben elkészítjük a rakományt.

A rebarbarát megtisztítjuk, és olyan hosszúságú darabokra vágjuk, mint a tepsink egyik oldala (mindegy, hogy a hosszabb vagy a rövidebb). Vizet forralunk egy nagy edényben, és 2-3 percig pároljuk benne a rebarbaraszárakat. Kiszedjük, szűrőn lecsöpögtetjük. Kikeverjük a sűrített tejjel a pudingport és a 10 dkg cukrot.

Amikor a rakomány készen áll, kinyújtjuk a tésztát, kibélelünk vele egy közepes tepsit úgy, hogy legyen egy kis pereme is. Villával megszurkáljuk, és 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig elősütjük.

Utána elrendezzük a tetején a rebarbaraszárakat úgy, hogy teljesen lefedjék a tésztát. Egyenletesen rálocsoljuk a vaníliás sűrített tejet, és 180 fokra előmelegített sütőben még körülbelül 20 percig sütjük. Langyosan tálaljuk, nagyon jól illik mellé a vaníliafagylalt.

 

kaloria 270 CAL
ido 85 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.