Linzer
A lisztet elmorzsoljuk a zsiradékkal, majd hozzáadjuk a cukrot, a tojások sárgáját, a sót meg a
citromhéjat, és összeállítjuk a tésztát.
Krém
Elkészítjük a tölteléket: a megtisztított rebarbaraszárakat kisebb darabokra vágjuk, cukros vízben puhára főzzük és lecsepegtetjük. A mandulát serpenyőben kissé megpirítjuk, durvára aprítjuk. A rebarbarát villával darabosra összetörjük, hozzáadjuk a mandulát, majd a keményre felvert tojáshabbal lazítjuk. A tésztát félóráig pihentetjük, majd kettéosztjuk, és 20 × 30 cm-es lapokká kinyújtjuk. Az egyik lapot kivajazott tepsibe simítjuk, beborítjuk a töltelékkel, majd a másik tésztával betakarjuk. Tetejét megkenjük tojássárgájával, villával rácsot húzunk rá, és előbb a 180-200 fokra előmelegített sütőben sütjük 10 percig, majd csökkentjük a hőmérsékletet 160-180 fokra, s így sütjük készre. Ha kihűlt, porcukorral megszórjuk, és tejszínhabbal tálaljuk.