Regáti fokhagymás csirke

Regáti fokhagymás csirke

Sózzuk-borsozzuk a csirkedarabokat, hagyjuk egy kicsit
állni, majd egy nagy, kizsírozott tepsiben, forró sütőben
megsütjük. Kiszedjük egy tálra, a zsiradékot átöntjük egy
nagy lábasba (legjobb a vaslábas). A forró zsírba belenyomjuk a megtisztított fokhagymát. Gyorsan megpenderítjük a zsiradékon – vigyázni kell, hogy ne barnuljon meg, mert akkor keserű lesz. Hozzáöntjük a tejfölt meg a bort, kavargatva összerottyantjuk. Beletesszük a melegen tartott csirkerészeket, összeforraljuk. Megkóstoljuk: savanykás, pikáns ízűnek kell lennie. Megszórjuk a finomra vágott petruskával, eloltjuk a lángot, és hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.

Puliszka

Közben megfőzzük a puliszkát. Az igazi puliszka üstben készül, de megfelel a fazék is. Feltesszük forrni a vizet, beledobunk némi sót. Amikor elkezd lobogni, beleszórjuk a darát, és folyamatosan kevergetve főzzük. Addig főzzük, míg a puliszka el nem válik az edény falától: a jól főzött puliszka egyben kipottyan az edényből. Lapítóra (deszkára) borítjuk, és kis pihentetés után vastag cérnával daraboljuk.

kaloria 540 CAL
ido 100 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink