Elektromos habverővel habosra verjük a vajat a cukorral és a vaníliás cukorral. Legalább öt percig keverjük. Utána egyesével beledolgozzuk az egész tojásokat, mindegyikkel 1-2 percig maximális sebességen habosítjuk. Hozzákeverjük a tejszínt. Utána – már csak fakanállal! – egyenletesen eloszlatjuk benne a sütőporral elkevert lisztet, a sót és a holland kakaót. Végül mehet bele a tört csokoládé vagy a csokicsepp is. Sütőpapírral kibélelünk egy nagy, hosszúkás, szögletes sütőformát. 170 fokos sütőbe toljuk. 20 perc múlva 160 fokra csökkentjük a hőmérsékletet, és körülbelül 70 perc alatt megsütjük. Hagyjuk először a formában hűlni, majd rácsra borítjuk, és kihűtjük. Szeletekre vágva tálaljuk.
Hozzávalók
4 személyre