Remegős túrógombóc bodzás édes tejföllel

A gombóc összes hozzávalóját keverőtálba tesszük, és géppel 3-4 percig keverjük, hogy szép sima masszát kapjunk. Kicsit lágynak fog tűnni, de nem kell hozzáadni még lisztet vagy darát. Fél órán át hagyjuk pihenni.

Amíg pihen a tészta, egy nagy serpenyőben a vajon megpirítjuk a morzsát. Ha kész, levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a cukrot, a vaníliás cukrot és a fahéjat.

Utána enyhén sós vizet forralunk egy nagy fazékban, és fagylaltoskanál segítségével beleszaggatjuk a masszát. Ha feljönnek a gombócok a víz tetejére, szűrőkanállal kiszedjük, és megforgatjuk a pirított morzsában.

Összekeverjük a tejfölt a bodzaszörppel, és ezt adjuk a morzsában megforgatott gombócok mellé.

Sült túrógombóc

kaloria - CAL
ido 70 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink