Tészta
Az egész tojásokat a cukorral habbá verjük. A reszelt répát és az olajat egy edénybe rakjuk – akkorába, amiben majd be tudjuk keverni a masszát –, azután összekeverjük.
Egy másik edénybe összemérjük és egyneművé keverjük a lisztet, a darált diót meg a fűszereket. A tojáshabot hozzáadjuk a répához, lazán elkeverjük, majd fokozatosan hozzászórjuk a bekevert szárazanyagot. Addig keverjük, míg egyneművé válik.
A masszát formaleválasztó spray-vel kezelt, 12 szeletes tortaformába rakjuk, ügyelve, hogy ne legyen levegős. A 170 fokra előmelegített sütőben 70-75 percig sütjük.
Krém
A mascarponét összekeverjük a tejföllel meg a vaníliás cukorral. A kihűlt tésztaalapot a mélyedés alatt elvágjuk, és
megtöltjük a krémmel. A torta oldalát vékonyan bekenjük tejföllel, majd pörkölt, darált dióval megszórjuk.
Egy éjszakán át hűtőben pihentetjük, majd a mélyedésekbe barackdarabokat helyezve a barackízzel megtöltjük.
Díszítés
A fehér csokit megolvasztjuk, majd a torta tetejére kenjük. Tetszés szerint készen vásárolt vagy saját készítésű marcipánrépákkal díszíthetjük.