Répatorta ízű zabkása

A répákat megpucoljuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük. A diót durvára vágjuk. A zabpelyhet egy közepes méretű lábasba szórjuk, és 1-2 percig, közepes lángon, folyamatosan kevergetve pirítjuk. Hozzáöntjük a vizet, a lereszelt sárgarépát, beleszórjuk a megmosott mazsolát. Fűszerezzük a fahéjjal meg a szegfűszeggel, és kevergetve forraljuk kis lángon, míg be nem sűrűsödik a kása. Figyelni kell, mert könnyen leég. Ekkor hozzákeverjük a durvára tört diót, a vaníliakivonatot és a mézet. Narancsgerezdeket adunk mellé.

Gyümölcsteában főzött zabkása vörös áfonyával és ribizlivel

kaloria 160 CAL
ido 20 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink