ELŐKÉSZÍTÉS: 15 perc – FŐZÉS: 30 perc – SÜTÉS: 15 perc. – Megmossuk a szárnyast, majd papírtörlővel szárazra töröljük. Nagyjából egyforma részekre feldaraboljuk. Sóval, borssal, csipetnyi majoránnával bedörzsöljük a húsdarabokat. A füstölt szalonnát felkockázzuk vagy vékony csíkokra vágjuk. Egy sütőbe is berakható nagy serpenyőbe beleöntünk egy deci olajat. Belerétegezzük az előkészített csirkedarabokat, a felvágott szalonnát pedig közé szórjuk. Végül leöntjük a maradék két deci olaj és a három deci fehérbor keverékével. Lefedjük, és a tűzhely tetején, kis lángon puhára pároljuk. Amikor megpuhult, levesszük a fedelét, átrakjuk a felforrósított sütőbe, és pirosra sütjük, közben egyszer-kétszer a saját levével meglocsolgatjuk. Jól illik mellé a párolt rizs.
Hozzávalók
4 személyre