Részeges kacsa gyömbéres burgonyával

Részeges kacsa

Fogok egy őzgerincformát, melyben megágyazok a kacsának: a szeletelt baconcsíkokat a formában keresztbe fektetem úgy, hogy bőven túllógjanak a peremén. Sűrűn rakom a szalonnát, hogy egy kicsit fedjék egymást a szeletek. A forma két végét is lezárom szalonnával, hasonló módon.
A kacsamellet lapjában jó vékonyra felszeletelem, majd a szeletek felét ráfektetem a szalonnára, hogy egymást érjék. Erre jönnek az aszalt gyümölcsök, ízlés szerint, beáztatás nélkül (sárgabarack, málna, meggy, ribizli, szilva). Ezt megszórom egy kevés fahéjjal, meglocsolom pár evőkanálnyi forralt borral. Erre teszem a kacsaszeletek másik felét, ráöntöm a maradék bort, majd ráhajtogatom a szalonnaszeletek kilógó végeit úgy, hogy ne látszódjon ki alóluk a kacsa. Beteszem az előmelegített sütőbe, és 30-40 percen át sütöm közepes fokozaton, majd a végén még 5-10 percig teljes fokozaton. A szalonna ropogósra sül a tetején, a zsírját magába szívja a kacsa, a forralt bort meg a sok gyümölcs. Amikor egy kicsit kihűlt, kiborítom egy tányérra, és felszeletelem.

Gyömbéres burgonyával

Egy közepes tepsit kiolajozok, és beszórom zsemlemorzsával. 1 kg burgonyát meghámozok, majd
kockákra vagy hasábokra vágom. Megsózom, őrölt szerecsendióval meghintem, majd a tepsiben egyenletesen szétterítem. 2 vöröshagymát finomra aprítok. 4 dl tejfölt simára keverek 5 dkg olvasztott vajjal, hozzáadok 1 evőkanál lisztet, majd a hagymát. Frissen
reszelt gyömbérrel, ételízesítől és őrölt borssal fűszerezem. Ezt a sűrű öntetet a burgonya tetején úgy osztom el, hogy egyenletesen jusson mindenhová.
A tepsit alufóliával szorosan lefedem, majd előmelegített, forró sütőbe teszem. Körülbelül 1 órán keresztül közepes lángon párolom, majd a fóliát leveszem róla, és addig pirítom, amíg a teteje ropogósra sül.

kaloria 860 CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.