Részeges nyúl bográcsban
A nyulat „alkatrészeire” bontom, besózom, és egy órát állni hagyom. Ez idő alatt megtisztítom az apró hagymákat, melyeket egészben hagyok. A bográcsban lassú tűzön óvatosan kiolvasztom a szalonnát, a zsírján kissé barnára pirítom a lisztben megforgatott hagymákat, majd kiveszem egy tálkába. Ezt követően a nyúldarabokat folyamatosan forgatva addig párolom, majd sütöm, míg egy kis barna pír nem keletkezik rajtuk. A vége felé vetem a bográcsba a borókabogyót, a borsot, egy perccel később a felkockázott paradicsomot. Ekkor jöhet a teljes konyakadag és a bor fele, s egy nagyobb fedővel letakarva jó tíz percig párolom a húst. Hozzáteszem a megpirított hagymát,
a nagy darabokra vágott gombát, a zeller és a petrezselyem aprított zöldjét, a meggylével elkevert háromkanálnyi lisztet, a bogyós gyümölcsök felét (lehet fagyasztott is), s belenyomom a citrom levét. Felöntöm a megmaradt borral és bő fél liter vízzel. Készen is vagyunk a nagy munkával – mire a lassú tűzön jó fél óra alatt puhára párolódik a hús, a lé is megfelelően besűrűsödik. Margarinban, vajban pirított-párolt burgonyával, a megmaradt – a tányéron gyönyörűen mutató pirosas-bordós színű – gyümölcsökkel és az azokkal harmonizáló, ízekben gazdag vörösborral kínálom.