Részeges piskótabomba

Részeges piskótabomba

Három tojássárgáját habosra keverek 15 dkg porcukorral. Hozzáadom a kakaót meg a lisztet, felengedem 1 dl erős feketekávé és 2 dl tej keverékével, majd gőz felett sűrű krémmé főzöm. Belekeverek egy evőkanál rumot, kihűtöm, azután alaposan kikeverem a vajjal. Végül óvatosan belekeverem a tojások fehérjéjéből felvert kemény habot. A maradék rumot elkeverem fél deci vízzel meg egy evőkanál cukorral, és sűrű sziruppá főzöm. Egy tortaforma alját szorosan kibélelem babapiskótával, és meglocsolom egy kevés sziruppal. Megkenem a krémmel, majd befedem egy sor piskótával. A locsolást és rétegezést addig folytatom, amíg a hozzávalók tartanak. Néhány órára, de ha lehet, egy egész éjszakára a hűtőbe teszem, hogy a piskóta megpuhuljon, és összeérjenek az ízek. Másnap a tejszínből egy kevés cukorral édes habot verek, és bevonom vele a bombát.
Úgy szeletelem, mint a tortát.

kaloria 290 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.