Részeges sertéscsülök
A megtisztított, megmosott és kicsontozott nyers csülökhús belső felületét megsózzuk, felcsavarjuk,
mint a kötözött sonkát, és kötözőspárgával összekötjük. A vöröshagymát és a sonkát apró kockákra vágjuk, a fokhagymát péppé zúzzuk, a petrezselymet finomra vágjuk.
A csülköt hideg vízben feltesszük főni, s amikor felforrt, kissé megsózzuk. Amíg fő, a hagymát megpároljuk az olajon, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, tovább pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a petrezselyemzölddel, és puhára pároljuk. Elkeverjük benne a sonkát meg a fokhagymát, felengedjük a musttal, hozzákeverjük a tejfölt, és kiforraljuk.
A megfőtt csülköt kihűtjük, a kötözőanyagot eltávolítjuk, a húst felszeleteljük. Tűzálló tálra rakjuk, bevonjuk a gombás-tejfölös raguval, majd előmelegített, forró sütőben pirosra sütjük. Tálaláskor külön edényben hagymás tört burgonyát vagy párolt rizst kínálunk hozzá.