Réteges epertorta bodzavirággal

A vajas piskótához az egész tojásokat a cukorral legalább öt percig verjük elektromos habverővel, maximális fokozaton. A lisztet összekeverjük a keményítővel, fakanállal egyenletesen eloszlatjuk a tojáshabban. A vajat langyosra olvasztjuk, és hozzádolgozzuk a tésztához. Egy 24 cm átmérőjű kerek forma aljába sütőpapírt szabunk. Beleöntjük a tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. 20-25 perc alatt megsütjük. Rácsra borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt. Hagyjuk teljesen kihűlni.

Elkészítjük az epres krémet. Az epret a cukorral egy kis lábasban felfőzzük, és pár percig forraljuk. Botmixerrel pürésítjük. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. Pár perc múlva kifacsarjuk, és feloldjuk a meleg, cukros eperkrémben. Hagyjuk kicsit hűlni, közben a mascarponét kikeverjük a joghurttal és a lime kifacsart levével. Összedolgozzuk mindezt a zselatinos eperrel. Végül a tejszínből habot verünk, és azt is óvatosan hozzáforgatjuk. Betesszük a hűtőszekrénybe, hogy elkezdjen dermedni.

A megsült piskótát három egyforma lapra vágjuk. Az alsót tálra tesszük, tortagyűrűt állítunk köré. Rákenjük az epres krémet. Ráfektetjük a középső lapot, és visszarakjuk a hűtőszekrénybe, amíg elkészül a bodzás krém.

Beáztatjuk hideg vízbe a zselatinlapokat. A bodzaszörpöt felmelegítjük, és feloldjuk benne a kifacsart lapokat. A joghurtot simára keverjük a mascarponéval, majd összedolgozzuk a zselatinos bodzaszörppel. Betesszük a hűtőszekrénybe dermedni. Közben habot verünk a tejszínből, és ha már kicsit kezd szilárdulni a bodzás krém, beledolgozzuk a habot. Rákenjük a második tésztalap tetejére. Befedjük a harmadik lappal, és legalább két órán át hideg helyen tároljuk.

Végül tálalás előtt a tetejét megkenjük tejszínhabbal, és kirakjuk friss eperrel, szamóca- és bodzavirággal.

Kefires epertorta fehér csokoládéval és mentával

kaloria - CAL
ido 85 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink