Rezgős szegedi lepény

Rezgős szegedi lepény

A langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt. 20
dkg lisztből, 1 tojássárgájával, a puha vajjal, csipetnyi sóval és a megkelt élesztővel tésztát készítünk, amelyet ujjnyi vastagra kinyújtunk, és 20 × 30 cm-es, kivajazott és
kilisztezett tepsibe helyezünk. A tésztát a 200 fokra előmelegített sütőben körülbelül 10 percig sütjük.
A tejfölt a porcukorral, a 6 tojássárgájával, 12 dkg liszttel
és a kemény habbá felvert tojásfehérjékkel összekeverjük.
Rásimítjuk az elősütött tésztára, és a 140 fokos sütőben további 55-60 perc alatt megsütjük. Porcukorral megszórjuk, és kockára vágva tálaljuk.

kaloria 380 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink