Ribizlikrémes fánk
A vajat 2,5 dl vízzel és a sóval egy fazékban felforralom.
Beleszórom a lisztet meg a keményítőt, és addig keverem, amíg a tészta el nem válik az edény oldalától. Leveszem a tűzről, és beledolgozok 1 tojást. A masszát rövid ideig hűlni hagyom, majd egyenként belekeverem a többi tojást is. A tészta akkor jó, ha szép fényes, és könnyedén lecsúszik a kanálról. A masszát csillagcsöves nyomózsákba töltöm, és sütőpapírral kibélelt tepsire páros számú halmokat nyomok belőle. Előmelegített sütőben, 200 fokon, kb. 30 perc alatt aranysárgára sütöm. A sütőből kivett fánkokat még melegen félbevágom, és hűlni hagyom. A ribizlis tejszínhabot csillagcsöves nyomózsákkal a fánkok alsó felébe töltöm. 10 dkg porcukorból kevés ribizlilével mázat
keverek, a kalapnak szánt fél fánkok tetejét megkenem,
majd amikor megszáradt, ráhelyezem a töltött fánkokra.
Töltelék
A töltelékhez a ribizlit összekeverem a cukorral, és egy-két óráig állni hagyom, amíg a cukor elolvad. A gyümölcsöt lecsöpögtetem, levét felfogom. A tejszínt a habfixálóval meg a vaníliás cukorral kemény habbá verem, belekeverem a ribizlit, és hűvös helyre állítom.