Forrás: Vidék íze/Lebhardt Ferenc

Ribizlis egrespite

Az egrest és a ribizlit megmossuk, megtisztítjuk, majd ízlés szerint cukorral édesítve külön-külön darabos lekvár állagúra főzzük. Ügyeljünk arra, hogy maradjanak benne egész, felismerhető gyümölcsdarabok, így szebb lesz majd a süteményünk.

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, cipóvá formázzuk. Kétharmad-egyharmad arányban kettéosztjuk, a nagyobb felét lisztezett deszkán kinyújtjuk. Kibélelünk vele egy vajjal kikent, kerek piteformát, és megszórjuk zsemlemorzsával. A tésztán elosztjuk a kétféle gyümölcsöt.

A félretett tésztából vékony rudakat sodrunk, és rácsszerűen betakarjuk vele a pite tetejét. Megkenjük tojássárgájával, végül a süteményt a 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

Epres-kókuszos morzsapitécske

Pillecukros krémes pite

 

kaloria 250 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Vidék íze/Lebhardt Ferenc

Ajánlataink