Ricottás ravioli zsályás vajjal

Összegyúrjuk a tésztát a hozzávalókból. Ha nem akarna összeállni, párszor bevizezzük a kezünket, és úgy gyúrjuk tovább. Ha már szép simára kidolgoztuk, cipót formázunk belőle, és hagyjuk kicsit pihenni. Addig összegyúrjuk az összes hozzávalót a töltelékhez, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

Kinyújtjuk a tésztát, 8-10 centi széles csíkokra felvágjuk. Egy kerek, cakkos szélű kiszúróval bejelöljük a raviolik helyét (de nem vágjuk át a tésztát). A bejelölt körökre rakunk egy-egy halom tölteléket. Ráhajtjuk a tészta másik felét. A töltelékek körül kézzel összenyomkodjuk. A kiszúróval kivágjuk.

Egy nagy, vastag talpú lábasba tesszük a vajat és az összevágott zsályaleveleket, és közepes lángon addig sütjük, míg kicsit meg nem barnul a vaj.

Bő, sós vizet forralunk. Ha felforrt, beledobjuk a töltött tésztákat, és pár perc alatt kifőzzük. A kész raviolit leszűrjük, és beleforgatjuk a zsályás vajba.

Vargányás házi ravioli

kaloria 540 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink