Forrás: Pásztor Tünde

Ricottás kelkáposztabatyu

Ricottás kelkáposztabatyu

A zöld fűszereket apróra vágjuk. A ricottát egy tálba teszszük, rászórjuk a fűszereket. Hozzáadjuk a kockára vágott füstölt húst, a zúzott fokhagymát, és az egészet összekeverjük. Picit állni hagyjuk. A kel leveleit leszedjük.
Sós-szódabikarbónás vízben leforrázzuk: pár pillanatra
a forró vízbe dobjuk, s amint kicsit összeesett, már tesszük is át hideg vízbe. Ha lehűlt, mindegyiknek kivágjuk
a középső vastag erét. Kevés sós vajban átforgatjuk, megszórjuk pici majoránnával. Minden egyes levél közepébe teszünk a ricottás töltelékbol, majd a vastagabb felénél összefogva egy fogvájóval batyukat készítünk belőlük.

kaloria 270 CAL
ido 25 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink