Ricottás sertésszűztekercs
A húst hosszában bevágjuk (vigyázzunk, hogy ne vágjuk ketté), kinyitjuk és ½ cm vastagra óvatosan kiklopfoljuk. Az így kapott nagy szeletet megsózzuk, megborsozzuk.
A töltelékhez a kolbászt apróra, a sárgarépát vékony csíkokra vágjuk. Hozzáadjuk az egész tojást meg a ricottát, s az egészet jól összekeverjük.
Elosztjuk a tölteléket a húson, azután fölcsavarjuk. Egy kiolajozott alufóliára egymás mellé kiterítjük a szalonnaszeleteket, ráfektetjük a húsroládot, és a baconnal együtt betekerjük a fóliába. Betesszük egy tepsibe, kevés vizet öntünk alá, és a 170-180 fokos sütőben a saját levében megpároljuk, megsütjük. Krumplipürével, zöldsalátával kínáljuk.