Először a tésztát készítjük el. A lisztet elkeverjük a cukorral, a sóval és a citromhéjjal, majd belekockázzuk a hideg vajat, és elmorzsáljuk. Hozzáadjuk a tojást és a vaníliakivonatot, alaposan összegyúrjuk. Enyhén lisztezzük a tészta felületét, és átlátszó fóliába csavarva hagyjuk legalább egy órát, de inkább egy egész éjszakát hideg helyen pihenni.
A töltelékhez egy kisebb lábosban elkeverjük a tejben a vaníliakivonatot és a sót, majd felforraljuk. Ekkor belekeverjük a búzadarát, és további 25 percig, folyamatos kevergetés mellett főzzük. Levesszük a tűzről, hagyjuk kicsit hűlni. Hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat, a feldarabolt aszalt gyümölcsöket, a narancshéjat, valamint a ricottát, majd az egész tojásokat is.
A tésztát kivesszük a hűtőből, megvárjuk, amíg kicsit felmelegedik. Ekkor lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk. Pizzavágóval 5 cm széles, 20 cm hosszúságú téglalapokat vágunk a tésztából. A téglalapok egyik felére egy-egy kanálnyi tölteléket halmozunk, majd a tészta másik felét megcsavarva ráhajtjuk. Megkenjük felvert tojással. 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük.