A ricottát áttörjük egy szitán, majd összekeverjük a tökpürével, a tojásokkal, a sóval, a cukorral és a parmezánnal. Ízlés szerint ízesítjük a frissen őrölt fehér borssal. Ezután hozzáadjuk a lisztet is, és átgyúrjuk a tésztát. Meglehetősen lágy, de nem folyós állagot kell kapnunk. Szükség esetén adhatunk még hozzá lisztet, ám minél többet gyúrunk bele, a gnocchi annál keményebb lesz.
Lisztezett deszkára borítjuk a tésztát, és négy egyenlő részre osztjuk. A kisebb gombócokból hosszú, nagyjából 1,5 cm átmérőjű rudakat formázunk és 2-3 cm-es darabokra vágjuk.
A gnocchikat egy villa és a hüvelykujjunk segítségével formázzuk. Minél több mélyedést hozunk létre, a szósz annál jobban megtapad majd a felületén.
A megformázott kis galuskákat forró, sós vízben 2-3 percig főzzük, amíg fel nem jönnek a felszínre, majd további egy percig hagyjuk a vízben, hogy teljesen átfőjenek. Lyukacsos főzőkanállal kihalásszuk a gnocchikat, és félretesszük. Érdemes nem egyszerre, hanem 2-3 kisebb adagban elkészíteni, hogy ne ragadjanak össze.
Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk a vajat, beletépkedjük a zsályaleveleket. A gnocchikat ugyancsak több fordulóban alaposan megpirítjuk a barnuló vajon. Forrón, frissen őrölt fekete borssal megszórva tálaljuk.