Ricset libacombbal
A babot egy éjszakára beáztatjuk, majd másnap sóval és babérlevéllel ízesítve puhára megfőzzük. Egy másik lábasban egy csipet sóval a gerslit is megfőzzük. A libacombot vagy libaaprólékot sós vízben (tetszésünk szerint adhatunk még hozzá fűszereket, esetleg zöldségeket) puhára pároljuk.
A szalonnát kisebb kockákra vagy csíkokra vágjuk, és a kacsazsírban kisütjük. Hozzáadjuk és megdinszteljük az apróra vágott hagymát, azután beleteSszük a finomra vágott petrezselymet meg a zúzott fokhagymát. Megszórjuk a liszttel, és lassú tűzön kicsit megpirítjuk. Beleöntjük a babot meg a gerslit, s felöntjük a libahús főzőlevével. Annyi folyadékot adjunk hozzá, hogy bőven ellepje. Sóval-borssal ízesítjük, azután takaréklángon, időnként megkeverve összeforraljuk, hagyjuk, hogy jó sűrűre főjön. Friss kenyérrel, forrón adjuk asztalra, tálaláskor tesszük a tetejére a libahúst.