ELŐKÉSZÍTÉS: 45 perc SÜTÉS: 25 perc
Habosra keverjük a tojások sárgáját a cukor felével. A fehérjékből kemény, fényes habot verünk a cukor másik feléből. Összeforgatjuk a tojáshabot a cukros tojássárgájával, majd egyenletesen eloszlatjuk benne a hat evőkanál lisztet. Egy nagy gáztepsit kikenünk zsírral, meghintjük liszttel. Beleöntjük a piskótatésztát. A tetejére szórjuk a darált diót. 180 fokra előmelegített tepsiben megsütjük. Amíg sül a tészta, elkészítjük a vaníliás krémet. Három deci tejjel sűrű pudingot főzünk a pudingporból. Ha kihűlt, összedolgozzuk a porcukorral és a rummal kihabosított vajjal.
Kétfelé vágjuk a piskótát. Az egyik lapot megkenjük a villával áttört gesztenyepürével, és rásimítjuk a vaníliakrémet. Rárakjuk a másik piskótalapot úgy, hogy ennek is felfelé nézzen a diós fele. Kockákra vágva kínáljuk.