Rita süteménye

Vass Istvánné rendkívül egyszerű, ám annál finomabb sütemény receptjét küldte el nekünk. Az egyszerű piskótalapokat a rápiruló dió teszi különleges ízűvé. Remekül illik a hagyományos, pudingos-vajas-vaníliás krémhez és a gesztenyemasszához. Elronthatatlan, és tényleg nagyon finom.

ELŐKÉSZÍTÉS: 45 perc SÜTÉS: 25 perc

Habosra keverjük a tojások sárgáját a cukor felével. A fehérjékből kemény, fényes habot verünk a cukor másik feléből. Összeforgatjuk a tojáshabot a cukros tojássárgájával, majd egyenletesen eloszlatjuk benne a hat evőkanál lisztet. Egy nagy gáztepsit kikenünk zsírral, meghintjük liszttel. Beleöntjük a piskótatésztát. A tetejére szórjuk a darált diót. 180 fokra előmelegített tepsiben megsütjük. Amíg sül a tészta, elkészítjük a vaníliás krémet. Három deci tejjel sűrű pudingot főzünk a pudingporból. Ha kihűlt, összedolgozzuk a porcukorral és a rummal kihabosított vajjal.
Kétfelé vágjuk a piskótát. Az egyik lapot megkenjük a villával áttört gesztenyepürével, és rásimítjuk a vaníliakrémet. Rárakjuk a másik piskótalapot úgy, hogy ennek is felfelé nézzen a diós fele. Kockákra vágva kínáljuk.

Mézes tejfölös

kaloria 230 CAL
ido 70 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.