Rizses-túrós fánkocskák szederöntettel
A tejben megfőzzük a rizst, majd hozzákeverjük az olvasztott vajat, a cukrot, a vaníliás cukrot, és lehűtjük. A tojások sárgáját meg a túrót is hozzáadjuk, végül
beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. A masszából evőkanállal fánkocskákat szaggatunk, és forró olajban kisütjük.
Felteszünk forrni 2 dl vizet a fűszerekkel meg a cukorral, illatos fűszerkivonatot készítünk. Eltávolítjuk a fahéjat,
majd hozzáadjuk a gyümölcsöt, s pár pillanat alatt az egészet összeforraljuk. A keményítőt 1-2 evőkanál hideg vízzel simára keverjük, és besűrítjük vele az öntetet. Még egy percig rotyogtatjuk, ezalatt éppen besűrűsödik. A fánkocskákat a szederöntettel kínáljuk.