Megmossuk a rizst. Beleszórjuk egy lábasba, öntünk rá annyi vizet, amennyi épp ellepi, és elkezdjük főzni, közben hozzákeverjük a sót és a vaníliás cukrot is. Ha felszívta az összes vizet, több részletben hozzáöntjük a tejet is, átkeverjük, és kis lángon főzzük, míg a rizs meg nem puhul. Közben időnként megkeverjük, nehogy leégjen. Ha a rizs már megpuhult, és felvette az összes folyadékot, levesszük a tűzről. Lefedjük, és hagyjuk langyosra hűlni.
Szétválasztjuk a tojásokat. A tojássárgájákat habosra keverjük a cukorral, a puha vajjal, a reszelt citromhéjjal és a citromlével, majd mindezt elvegyítjük a langyosra hűlt tejberizsben. A fehérjékből tejfölsűrűségű habot verünk, óvatosan hozzáforgatjuk a rizses masszához.
Egy kis tepsit kikenünk vajjal, meghintjük finomszemű zsemlemorzsával. Beleöntjük a habos rizst. 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük. Tálalás előtt porcukorral megszórjuk. Kockákra vágjuk, és valamilyen lekvárt adunk még mellé.