Rókagombás borjúragu
Az olajat felhevítjük egy serpenyőben, és üvegesre pirítjuk benne a finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk a kockákra vágott borjúhúst, amit sóval, borssal és tárkonnyal ízesítünk. Pici vizet öntünk alá, azután fedő
alatt, lassú tűzön puhára pároljuk. A végén beletesszük a kockákra vágott paprikát és paradicsomot meg a rókagombát, amit előzőleg 5 percig langyos vízben áztattunk. A ragut ismét felforraljuk, és 2-3 perc alatt az
egészet készre főzzük.
A leszűrt, lecsepegtetett, kevés forró olajon megforgatott barátfülével tálaljuk. A tetejét megszórjuk a kockákra
vágott, pirosra sütött császárszalonnával.
Barátfüle
A krumplit megfőzzük, meghámozzuk, azután krumplinyomón áttörjük. Összegyúrjuk a liszttel, a túróval, a tojással meg egy kevés sóval, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk. Derelyevágóval tetszőleges formára szabdaljuk, és lobogó, sós vízben kifőzzük.