Rokfortgaluska portóival
A villával szétnyomkodott rokfortot simára keverjük a túróval. Beleforgatjuk a finomra aprított dióbelet. A zselatint megpuhítjuk, és feloldjuk egy edényben. A rokfortmasszából 3 evőkanálnyit a zselatinba keverünk, majd az egészet a maradék rokfortkrémbe vegyítjük. A hűtőszekrényben 2 órán át hagyjuk megdermedni.
A bort a kockákra vágott hagymával együtt körülbelül 5
percig rotyogtatjuk egy lábasban, azután leszűrjük. A sóval
és cukorral ízesített borba beletesszük a cikkekre szelt
körtét, és 2-3 percig pároljuk. A megdermedt rokfortmasszából két evőkanál segítségével galuskákat szaggatunk. A bormártást elosztjuk a tányérokon, ráültetjük a sajtgaluskákat, és kirakjuk a körtével. Dióval díszítjük, tölgyfalevélsalátát kínálhatunk hozzá.