Rokfortos pizzakosár
A langyos tejben elkeverem az élesztőt, a cukrot, 5 evőkanál lisztet, és meleg helyen megkelesztem. A kovászt
az átszitált lisztre öntöm, hozzákeverem az olvasztott
vajat, megsózom, jól kigyúrom, és 40-50 percig kelesztem.
Amikor a tészta megkelt, deszkán kinyújtom, és kibélelem
vele a kivajazott, kis hullámos falú sütőformákat.
Villával megszurkálom, és közepesre előmelegített sütőben,
170 fokon 8-10 percig elősütöm a tésztát.
Megtöltöm az elősütött tésztakosárkákat, és most már erősebb lángon, 12-18 perc alatt aranysárgára, készre sütöm.
Töltelék
A töltelékhez összekeverem a sajtokat a tejföllel és a felvert tojásokkal, és kevés borssal ízesítem.